Trandafir cu mac

de dobrezaira in Prajituri, 30 Oct 2012 | 5140 vizualizari

 

Pentru ca sotul meu avea pofta de cozonac, iar eu aveam mult mac in camara, am hotarat sa fac un cozonac cu umplutura de mac, iar ca sa fie mai deosebit l-am copt intr-o forma rotunda si a rezultat un cozonac floare.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de cozonac:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 150 gr. mac
  • 100 gr. zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 albus ou
  • vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu mac:

Aluatul l-am facut la masina de paine astfel: am topit untul, am adaugat laptele si zaharul si am tinut pe foc pana a ajuns la temperatura suportabila pe mana.

Ouale se bat cu sarea, iar peste ele adaugam laptele cald, coaja de lamaie si vanilia.

Punem in masina astfel: intai lichidul, apoi faina, iar peste ea faramitam drojdia.

Programam masina pentru framantare si dospire, in cazul meu la programul 11(a durat 90 min.)

Intre timp pregatim umplutura. Fierbem laptele cu zaharul si macul de preferat dat prin rasnita. Cand s-a racit incorporam albusul batut spuma si un zahar vanilat.

Cand a terminat programul, scoatem aluatul si il intindem pe blatul de lucru uns cu putin ulei. Repartizam uniform umplutura de mac si rulam. Ruloul il imparim in 5 si taiem, vor rezulta 5 mini rulouri pe care le asezam in picioare in forma unsa cu unt . Ungem cu ou batut si coacem la foc potrivit cam 50 minute.

 

TIPS-URI

1

cine nu prefera macul, e delicios cu nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri „felii de pepene”